Om oss

Om HSX Sverige 

Företaget är en maskinleverantör och produktutvecklare med mer än 10 års erfarenhet på vinschar.

HSX Sweden etablerades 2015 och leds av Marian och Per Castell. Marian har arbetat med HSX-produkter sedan 2011 och tillsammans med sin man Per är de ett starkt team med mångårig erfarenhet av maskinteknik.

HSX Sweden har ett eget lager strax utanför Göteborg i Bohus och betjänar den svenska och danska marknaden.

Vårt mål:
HSX har målsättning att marknadsföra, leverera och vidare utveckla av Portable Winch produkter till branscher såsom skogsbruk, jakt, industriella tillämpningar, brandförsvaret, sök och räddningstjänst.

Vårt motto:
Where there is a "winch" there is a way!
Om det finns en "vinsch" då finns det en lösning!


HSX byter ägare 

Från och med 2022-06-01

Nu blir det ett generations skifte på HSX Sverige AB vi säljer 75 % av aktierna till Kim & Linda Granell. Linda och kim Granell blir det nya generationen och beslutsfattarna av HSX. Medan Per & Marian Castell sitter kvar med en del i bolaget som support och rådgivning. Kim har växt upp med Per Castell sedan 6 års ålder så att säga att det är ett generationsskifte är väldigt nära sanningen.

Kim & Linda driver en gård i Stenungsunds kommun med både skog och lantbruk och deras två barn Ebba och Moa Granell viger sina liv åt ponnyridning.

Kim har en historia som maskinist och mekaniker. Linda har matlagning och hästar med sig.

Gårdens skogsbruk försöker dom bedriva minimalt med maskiner då hästarna passar kuperad bohuslänsk terräng ihop med Portabel Winch än en perfekt kombination.

Lantbruket bedrivs med lite modernare maskiner, Det odlas bland annat öländskt lantvete och ensilage på gården.

Kims ord om att driva HSX vidare - Jag tycker det skall bli väldigt kul ock spännande att driva det vidare inom "familjen" känns helt rätt. Jag ser fram emot att få jobba vidare med arbetet att sprida vetskap om HSX och Portabel Winch produkter och dess potential för alla tänkbara branscher. Portabel Winch produkter ligger oss varmt om hjärtat och passar in i vårt vardagsliv på många sätt.

Jag jobbar till vardags som projektledare på Styrud ingenjörsfirma där vi jobbar med styrda borrningar i berg och lera mm.

Lindas ord om att driva HSX vidare - Det känns väldigt roligt att få äran att driva HSX Sverige vidare i min och Kims regi. Vi kommer jobba vidare på samma sätt som Marian och Per har gjort. Det är väldigt tryggt att få ta del av deras stora kunskap om att driva HSX.

Till vardags arbetar jag som kock i ett skolkök och fritiden spenderar jag ute i stallet tillsammans med våra två döttrar.